Skip to main content

“Bluf uit de Randstad maakt geen indruk hier in Limburg”

Vorig seizoen stond er geen maat op OCI-Lions. De Zuid-Limburgers staken met kop en schouders boven de rest uit en wonnen daarmee uiteindelijk zowel de beker als de nationale titel. Zondag 28 augustus kan Lions opnieuw een prijs in de wacht slepen. Dan speelt de ploeg van Mark Schmetz in The Dome tegen FIQAS/Aalsmeer om de Supercup.

Advertentie

Onbevangen Lions
Volgens doelman Luuk Hoiting loopt het in de aanloop naar de Supercup allemaal op rolletjes bij de Lions. Er is een goede klik tussen de nieuwe hoofdtrainer Mark Schmetz en groep en ook het doorstromen van de jonge garde biedt volgens de doelman een hoop nieuwe mogelijkheden: “Natuurlijk zijn wij een hoop ervaring kwijtgeraakt en ik snap dat het voor de buitenwacht lijkt alsof dat een hele grote aderlating is. Toch zie ik zelf eigenlijk vooral kansen. De groep is jonger geworden en dat is niet erg. Ervaring heeft plaatsgemaakt voor onbevangenheid en daarmee zouden we zomaar eens opnieuw voor verrassingen kunnen zorgen.”

“Ik heb erg moeten lachen om de uitspraak van Samir”

Eerder deze maand gaf Aalsmeer-speler Samir Benghanem  aan dat OCI-Lions, ondanks het vertrek van een aantal spelers, nog altijd de favoriet is voor de eerste officiële prijs van het seizoen. Al zouden de Limburgers het volgens de geboren Hagenees op karakter nog best eens kunnen verliezen van de Noord – Hollanders. “Ik heb erg moeten lachen om de uitspraak van Samir”, vertelt Hoiting met een brede lach. “Heerlijke bluf uit de randstad, maar dat maakt hier in Limburg natuurlijk geen indruk. Wij zijn vorig seizoen tegen Aalsmeer twee keer teruggekomen van een hele grote achterstand. Een keer wonnen we nog na twaalf doelpunten achter te hebben gestaan en een keer na een achterstand van negen doelpunten. Dat zegt denk ik genoeg.”

Eigen kracht
Afsluitend liet Hoiting weten dat er bij Lions sowieso niet al te veel naar de tegenstander wordt gekeken. Eigen kracht vormt volgens de Limburgse sluitpost altijd het uitgangspunt: “Wij zijn op dit moment vooral bezig met onszelf. Wij willen spelen zoals we willen spelen en hoe Aalsmeer speelt maakt eigenlijk niet zoveel uit. Op 28 augustus zullen we zien hoe we ervoor staan.”

Supercup 2016 
De finale om de Supercup wordt gespeeld op zondag 28 augustus. Inmiddels zijn meer dan de helft van de kaarten verkocht. Kaarten bestellen voor de Supercup kan hier!

Foto: Tina KolthofAdvertentie