Skip to main content

Bont trefzeker bij openingszege Metz Handball

Metz Handball is het jaar om de Franse titel van Brest Bretagne terug te winnen goed gestart. In het thuisduel tegen Besancon (31-24) bewees ook international Debbie Bont haar waarde.

Advertentie

Na een half uur spelen was het verschil tussen Metz Handball en Besancon al zeven doelpunten: 18-11. In het uur vond Bont vijf keer het net.

Bovenaan
Na het vertrek van Yvette Broch naar CSM Bucuresti en stoppen van Ailly Luciano is de Volendamse de enige landgenoot in geel-blauwe dienst. Manu Mayonnade is nog altijd coach in Metz. Het is nog maar de vraag of hij na het aflopen van zijn contract bij het NHV als bondscoach van Oranje terugkeert.

Door de ruime openingszege op Besancon staat Metz Handball meteen bovenaan. De afgelopen seizoenen zette de Champions League-club in Frankrijk de toon. Tot Brest Bretagne in de lente met de schaal aan de haal ging.

Kristy Zimmerman
De titelhouder, in Brest moeten ze het stellen zonder de getransfereerde Sloveense Ana Gros, is het seizoen slecht begonnen. Het Bourg de Peage van Kristy Zimmerman bleek in de eerste ronde verrassend te sterk: 37-31.

Advertentie