Skip to main content

Borussia Dortmund klopt nummer twee van Bundesliga, Thüringer HC profiteert

Door runner-up van de Bundesliga HSG Bensheim/Auerbach te kloppen heeft Borussia Dortmund gisteravond uitstekende zaken in de strijd om Europese startbewijzen gedaan.

Advertentie

Het topduel in Duitsland eindigde in 31-28 (15-13) voor de thuisploeg. In het geel-zwart van Borussia Dortmund scoorde Zoë Sprengers (foto) zeven keer.

Aan de overkant vond landgenoot Sarah Dekker even vaak het net. Ook Harma van Kreij (vijf goals), Jill Kooij (drie) en Sarah van Gulik werkten zich op het wedstrijdformulier. Laatstgenoemde gaat in de lente na een fraaie carrière stoppen.

Nog maar twee punten
Door de thuiszege is Borussia Dortmund, nummer vier in de Bundesliga, op vier punten van HSG Bensheim/Auerbach gekomen. Concurrent Thüringer heeft nog maar twee punten achterstand op de nummer twee.

De ploeg uit Erfurt profiteerde van pas de tweede nederlaag van het seizoen van HSG Bensheim/Auerbach. Thüringer HC kende op eigen vloer geen moeite met Neckarsulm SU. Nathalie Hendrikse maakte twee doelpunten.

Advertentie

Smits, Boeters en Dulfer
De rechterhoekspeler meldt zich aankomende week op Papendal voor de EK-kwalificatieduels met Tsjechië. In Praag, op woensdagavond 28 februari is de heenwedstrijd in Tsjechië, kan de linkspoot van Thüringer HC haar debuut voor Oranje maken.

SG BBM Bietighim heeft voor de vijftiende keer dit seizoen gewonnen. De koploper zegevierde bij TSV Bayer 04 Leverkusen: 25-35. Inger Smits, Fem Boeters en Kelly Dulfer kregen ieder twee streepjes achter hun naam.

Top-5 Bundesliga:
1. SG BBM Bietigheim 16-31
2. HSG Bensheim/Auerbach 16-26
3. Thüringer HC 15-24
4. Borussia Dortmund 15-22
5. HSG Blomberg-Lippe 16-22

Lees ook: Aanstaande debutant Hendrikse blijft nog een jaar in Erfurt

Foto: FotoReza

Advertentie