Skip to main content

Bourget maakt indruk op bondscoach, comeback Suelmann

Op de 34-39 overwinning van Volendam in de BENE-League op Hurry-Up viel niets af te dingen. Voor de ogen van bondscoach Erlingur Richardsson maakte Florent Bourget een goede beurt.

Advertentie

De IJslander was samen met assistent Edwin Kippers en teammanager Erik Zwakman in Zwartemeer voor de strijd tussen thuisploeg Hurry-Up en Volendam. Aankomende week komt de nationale ploeg samen. De formatie van Richardsson oefent over een week in Noorwegen tegen het thuisland en Denemarken.

Autopech bij scheidsrechters
Het geduld van de technische staf van Oranje werd stevig op de proef gesteld. Voorafgaand aan de schiettent in Drenthe moest op het arbitrale duo Martens/Schols gewacht worden. Aan het begin van de avond waren de Zuiderlingen met autopech in Zwolle gestrand en een taxirit later startte het BENE-Leagueduel pas even voor half tien.

Volendam was aanvallend te machtig voor Hurry-Up waar Ronald Suelmann voor even weer op het wedstrijdblad stond. Door blessures van Bernie Vermeer en Bart Mik deed trainer/coach van de Zwartemeerders Joop Fiege een beroep op het gestopte clubicoon. Suelmann, die sinds de herfst voor de reserveploeg in de tweede divisie speelt, zou veertig minuten spelen en vijf doelpunten maken.

Advertentie

Net als Schellekens en Kooijman
De meeste treffers in Zwartemeer kwamen van de hand van Bourget. Vooral vanaf zevenmeter bleek de spelmaker van Volendam nauwelijks af te stoppen. Een goede timing van Bourget met de bondscoach op de tribune. Net als teamgenoten Dennis Schellekens en Evert Kooijman mag hij zich vanavond op Papendal melden.

Ook een voldoende op het parket van Hurry-Up voor Martens, Schols, Jordy Baijens en Abou Fofana. In de punt van de dekking bleek de Amerikaan in Volendamse dienst een plaag voor Hurry-Up. Door de uitoverwinning blijven de Noord-Hollanders in het linkerrijtje van de BENE-League.

Lees ook: Bevo heeft eindelijk competitiezege binnen, ook overwinning LIONS

Foto: Tina Kolthof

Advertentie