Skip to main content

BREAK: Rotterdamse groeibriljant naar SG Flensburg-Handewitt

Dani Baijens zet zijn prille carrière voort bij topclub SG Flensburg-Handewitt. De kersverse international ruilt Kras/Volendam in voor de opleidingsploeg van de Duitse kampioenskandidaat. De late overgang bezorgt nieuwbakken oefenmeester Peter Portengen direct het nodige huiswerk.

Advertentie

Na een sterk seizoen in de BENE-League en eredivisie kon Baijens rekenen op de nodige interesse uit Duitsland. Lange tijd leek het erop dat de Rotterdamse spelmaker de club uit Noord-Holland voor een nieuw seizoen trouw zou blijven. Een maand voor de start van de competitie maakt de 19-jarige groeibriljant alsnog de overstap.

In 2015 nam Volendam de middenopbouwer over van eredivisionist HARO. In het vissersdorp knokte Baijens zich in de basis. Afgelopen seizoen bereikte Volendam, met de Rotterdammer binnen de lijnen, de finale om het landskampioenschap. Daarin moesten de oranjehemden na drie duels hun meerdere erkennen in LIONS.

Mark Bult
In juni debuteerde Baijens, die met de opleidingsploeg van SG Flensburg-Handwitt gaat uitkomen in de derde Bundesliga, voor de nationale ploeg. Tegen Olympisch kampioen Denemarken luisterde de Zuid-Hollander zijn eerste minuten in het vaderlandse oranje op met een goal.

Bij SG Flensburg-Handewitt komt Baijens een landgenoot tegen: Mark Bult. De oud-international stapte in januari over naar de topclub. In het nieuwe seizoen is Bult de kersverse assistent-trainer van hoofdcoach Maik Machulla. Het is aannemelijk dat de linkshandige schutter van weleer een rol heeft gespeeld bij de overgang van de jongeling.

Huiswerk
Zo vertrekt opnieuw een talentvolle basisspeler van Volendam naar Duitsland. Hoekspeler Rutger ten Velde maakte onlangs bekend over te stappen naar Wilhelshavener HV dat uitkomt in de tweede Bundesliga. De transferperikelen bezorgen nieuwbakken oefenmeester aan De Dijk Peter Portengen in de eerste weken van de voorbereiding een hoop huiswerk.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie