Buren WHC/Hercules en Hellas houden punten in Den Haag

By 28 januari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Buren in de eredivisie WHC/Hercules en Hellas hebben gisteravond alle punten in Den Haag gehouden. Quintus versloeg streekgenoot EHC.

WHC/Hercules ontving concurrent in het linkerrijtje E&O. Na 10-10 ging het hard. Koen Houdijk bepaalde vanaf zeven meter de ruststand op 13-10.

In de eerste tien minuten van de tweede helft hield Ole van Grieken (foto) zijn doel schoon. Zo kon WHC/Hercules nog verder uitlopen. Één van de zeven van topschutter Daan van Vliet betekende de 19-10.

23 punten
Na het uur spelen stond het 28-22 waardoor WHC/Hercules op de ranglijst op gelijke hoogte met E&O is gekomen: beiden 23 punten. Een plekje hoger staat Hellas.

De wit-blauwen versloegen gisteravond PSV met 25-21. Na een spannende eerste helft (13-11) sloeg Hellas in het derde kwartier in Zuid-Holland toe: 21-14. De teruggekeerde Loek van Bergen en Henegouwen scoorde zes keer en ook junioren vinden tegen de Eindhovenaren het net.

Quintus
Door met 14-37 van hekkensluiter EHC te winnen blijft de voorsprong van Quintus op Hellas één punt. De wit-groenen staan vijfde, Hellas zesde.