Skip to main content

Column: PR-goud in handen met streamingdeal

By 30 augustus 2017BENE-league, Column, Voorpagina

Je kunt er in het weekend niet omheen: voetbalfragmenten in je timeline op Facebook. Poeiers vanaf de middellijn of waanzinnig waardeloze Panenka’s. Een perfect voorbeeld voor de BENE-League.

Advertentie

Onlangs kwamen de clubs eruit. Het Finse Fanseat gaat alle 136 wedstrijden van de grensoverschrijdende competitie online uitzenden. En na de tijd is het overtollige materiaal beschikbaar voor de trainers en coaches van de club. Ook krijgen de beide sportbonden toegang tot al het moois van het weekend. Potentieel PR-goud.

Kicksen inruilen
Een afstandskanon van Remco van Dam, zo’n kek draaiballetje van Tommie Falke of een heerlijke reflex van Gerrie Eijlers. Tussen een horrortackle van een speler van ADO Den Haag door. Het kan zo maar realiteit worden en zal meewerken aan de groei van de handbalsport én de BENE-League. Een sterke competitie met een hoop binnen- en buitenlandse internationals. Maar het stoeit met de belangstelling.

“Virale handbalvideo’s vanuit Kwintsheul geven de BENE-League een gezicht”

De sportbonden kunnen meerdere vliegen in één klap slaan. Virale handbalvideo’s vanuit – pak hem beet – Kwintsheul geven de BENE-League een gezicht. Kundige spelers als Ivo Steins en Jeroen van den Beucken worden de nieuwste helden van jeugdleden. Jonge jongens, doelwit van het NHV, zullen hun kicksen inruilen voor kleurrijke zaalschoenen. Want ze zagen een puntgaaf lobje van Lino Janssen voorbijkomen op internet.

Advertentie

Haast
Streamingpartner Fanseat heeft haast. Over een week start de BENE-League. De Champions League van de Lage Landen. Er moet ongetwijfeld nog een hoop gebeuren. Wekelijks zullen zes wedstrijden, van Waals Wezet tot Zwartemeer, worden gestreamd. Inclusief fatsoenlijk commentaar. Ook is de liefhebber sceptisch over het te betalen bedrag.

“Handballeken gaan hun ogen uitkijken”

Ga veelvuldig aan de haal het vele materiaal. Gooi het op social media. De deal met Fanseat geeft mogelijkheden. Goals, katachtige reddingen en opvallende opstootjes. Geef de grensoverschrijdende competitie, en daarmee de hele sport, een boost met bewegend beeld. De fan kan het waarderen. Handballeken gaan hun ogen uitkijken. En trekken wellicht in het weekend zelf ten strijde. Met de bal in de hand.

Foto: FotoReza

Advertentie