Skip to main content

Competitiedebuut Van der Heijden en Freriks in Frankrijk

Internationals, aankopen en oud-teamgenoten bij Borussia Dortmund Laura van der Heijden (foto) en Merel Freriks hebben afgelopen weekend hun competitiedebuut in Frankrijk gemaakt.

Advertentie

In de eerste speelronde wist het Chambray Touraine Handball van Van der Heijden op eigen parket Neptunes de Nantes net voor te blijven: 23-22. De nieuwe club van de rechteropbouwer van Oranje moest terugkomen van een achterstand van vijf doelpunten (10-15).

Brest Bretagne
Van der Heijden heeft haar eerste vier goals voor Chambray Touraine Handball, dat uitkomt in de EHF European League, er al in liggen. Ze is deze zomer overgekomen van Borussia Dortmund. Frankrijk is het vijfde land waar Van der Heijden actief is.

Ook twee punten voor landgenoot Freriks en Brest Bretagne Handball. De kampioenskandidaat had veel moeite met Dijon, waar Kristy Zimmerman een van de twee keepers is. Tijdens de 32-30 thuisoverwinning kwam Freriks niet tot scoren.

Golden League
Eind deze maand keert het duo terug in eigen land. Van der Heijden en Freriks spelen met het Nederlands team in Denemarken een oefentoernooi. In de Golden League worden Noorwegen, Zwitserland en het thuisland getroffen. Alles ter voorbereiding op het EK in november.

Lees ook: Laat getransfereerde Rompen klopt op de deur

Foto: FotoReza

Advertentie