Concurrenten VOC en HC Groot Venlo op stoom

By 4 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Weer twee punten in eigen huis voor eredivisiekoploper VOC. Met Volendam op bezoek maakten de Amsterdammers gisteren meer dan veertig doelpunten: 43-18.

Roos Daleman, Tess van Buren en hoekspeler van Volendam Indy van Zijl bepaalden gisteravond in de hoofdstad de ruststand op 21-11. In de tweede helft stond de dekking van VOC nog strakker.

In de eerste tien en laatste negen minuten van helft twee kreeg ingevallen doelvrouw Romy Verweij (foto) geen goal tegen. Na 30-12 scoorde Loïs van Vliet enkele minuten voor tijd de veertigste van VOC (40-18).

Concurrent HC Groot Venlo maakte gelijktijdig de verre reis naar Drenthe en kon enkele uren later zonder al te veel kleerscheuren weer in de bus plaatsnemen. Hekkensluiter E&O was geen partij voor de runner-up waar trainer/coach Robin Gielen zijn afscheid heeft aangekondigd: 19-37 (7-20).

Door een sterke tweede helft rekende hoogvlieger Velo af met SEW: 28-22 (11-13). Peter Lotman van het AD noteerde liefst dertien treffers van Carmen Riepe.