Skip to main content

Back in business!

Tess Wester

Tess Wester is keepster van het Nederlands handbalteam en het Duitse SG BBM Bietigheim.
De 22-jarige is bezig aan haar 5de seizoen in de Bundesliga, speelde op het EK in Kroatië, won zilver op het WK in Denemarken en werd gekozen in het All Star Team. Exclusief voor Handbal Inside houdt ze een dagboek bij waarin ze ons een kijkje geeft achter de schermen van het nationale team. 

Advertentie

Back in business! 

Hallo allemaal!

Tijdens het afgelopen WK heb ik speciaal voor Handbal Inside een klein dagboek bijgehouden om zo een kijkje te geven achter de schermen en te laten zien wat wij zoal meemaken als we met Oranje op pad zijn. Ik heb daar zoveel leuke en positieve reacties op gehad dat we hebben besloten deze traditie gewoon door te zetten. Hopelijk brengt het net zoveel geluk als tijdens het WK!

Maandag werden we allemaal om 17.00 uur verwacht in het NH-hotel in Naarden waar we zouden verzamelen. Het was super leuk om iedereen weer te zien omdat dit de eerste keer is dat we weer samen zijn sinds het WK! Iedereen had nog een hoop met elkaar bij te kletsen en was dus druk in gesprek. Vervolgens stond er eten op het programma. We hebben maandag niet getraind omdat veel meiden nog op zondag gespeeld hadden. Aangezien we vandaag alweer spelen trainden we alleen op dinsdag.

Advertentie

Na het eten hadden we een bespreking met betrekking tot voeding en supplementen om de aankomende tijd optimaal te kunnen presteren en herstellen. Op het WK waren wij hier al mee begonnen en dat zetten we nu goed voort. In de bespreking werden ook nog wat anderen zaken besproken maar dat is natuurlijk allemaal top secret! Er staan leuke en spannende dingen te gebeuren de aankomende weken en één ding is zeker: we hebben er allemaal super veel zin in!

Ook was ik gevraagd om op dinsdag de social-media van TeamNL over te nemen om zo onze weg naar Rio een klein beetje vast te kunnen leggen. Dat begon met een ‘wakker wordt foto’. Daarna stond om 08.30 uur het ontbijt op het programma dus uitslapen was er niet bij. Misschien mogen we niet klagen, maar voor mij is dat vroeg genoeg hoor haha! En de foto is dus ook niet al te prachtig geworden, maar zolang ik geen model ben moet het kunnen toch? Na het ontbijt was het tijd voor de fysieke training en daar is iedereen altijd redelijk vrij om te doen wat ze willen. Omdat de fysieke programma’s per club verschillen en het een dag voor de wedstrijd is weet vaak iedereen zelf wel wat zij nodig heeft om fit op het veld te verschijnen. Vervolgens was het tijd om te lunchen en daarna was er nog tijd om te rusten. In die periode werden ook weer een aantal interviews gepland voor een ontzettend leuk project waar ik nog niet zo veel over mag verklappen.. s’Avonds hadden we een handbaltraining om de laatste dingen voor de wedstrijd tegen Spanje door te nemen. Iedereen was weer heerlijk fanatiek en we zijn helemaal klaar voor vanavond! Ik verheug me erop om jullie allemaal in Almere te zien!

Tess

(Meer Tess? Check www.tesswester.com)

Ad

Advertentie

Join the discussion 33 Comments