Skip to main content

Van Dam vindt het tijd voor een prijs

By 13 maart 2018BENE-league, Voorpagina

In 2009 pakte FIQAS/Aalsmeer de laatste prijs. Kort daarna voegde Remco van Dam (25) zich bij de selectie. De sterke schutter hoopt tijdens de Final4 van de BENE-League op verdomd succes.

Advertentie

In de avonduren en het weekend maakt Remco van Dam indruk binnen de lijnen. Maar doordeweeks focust hij zich op zijn drukke baan. “Voor mij is die maatschappelijke kant heel belangrijk”, legt hij uit. “Met Oranje heb ik wel eens een beslissing gemaakt en bedankt. Daardoor heb ik een goede baan waar toekomst in zit. Dat schijnt ook belangrijk te zijn.”

Bert Bouwer
De Noord-Hollander is in zijn sas. Dat was na drie wedstrijden in de BENE-League wel anders. Toen stond Aalsmeer, aangestuurd door nieuwbakken hoofdcoach Bert Bouwer, nog met lege handen. “Je gaat wat dingetjes anders spelen. Het liep nog niet zoals we graag wilden”, legt Van Dam uit. “In de BENE-League zijn er geen makkelijke wedstrijden. Toen durfden we niet aan de Final4 te denken. Na de slechte start hebben we een hele goede serie neergezet.”

“Toen durfden we niet aan de Final4 te denken”

Op 4-jarige leeftijd werd de linkeropbouwer lid van Aalsmeer. “Maar iemand als Bert Bouwer ben ik nog niet tegengekomen”, lacht hij. “Hij is echt handbalgek. Een grotere ken ik niet. Hij heeft een bepaalde visie. We zijn qua loopstructuren anders gaan spelen. Dat is wennen geweest, maar ook nodig. Een frisse wind.”

Advertentie

Schoorsteenmantel
Zaterdagmiddag moet de nummer vier van de BENE-League het opnemen tegen de koploper: Achilles Bocholt. In België vloerden Van Dam en consorten de lijstaanvoerder op spectaculaire wijze. Van Dam: “Je kunt van te voren geen ploeg bombarderen tot favoriet. Geen enkel team doet flink onder voor de ander. De fitheid van de selectie kan nog wel eens de doorslag geven.”

“Het mag wel een keertje tijd worden”

De schoorsteenmantel van de hardwerkende Remco van Dam heeft nog wel ruimte over. “Het mag wel een keertje tijd worden”, lacht de doelpuntenmachine. “Het is best iets dat aan me knaagt. We zijn er een paar keer dichtbij geweest. Zeker in het bekertoernooi. Het zou niet misstaan dat we dit seizoen een prijs pakken. We zijn zover.”

Tickets
Na Achilles Bocholt-Aalsmeer (13:30) staan OCI-LIONS en Initia Hasselt op het parket in Den Bosch. Tickets voor de Final4 van de BENE-League zijn hier te koop.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie

Join the discussion One Comment

  • w88 schreef:

    412707 84142Thank you for your really excellent information and feedback from you. san jose car dealers 309127