Skip to main content

“Dat bewijst hoeveel je voor een prijs wilt doen”

By 17 augustus 2017Voorpagina

Na een verhitte bekerfinale, waar twee rode kaarten vielen, ontmoeten OCI-LIONS en FIQAS/Aalsmeer elkaar op 27 augustus opnieuw. Ook in The Dome staat een prijs op het spel: de Supercup. LIONS-goalie Luuk Hoiting kijkt uit naar de ontmoeting én het eerste shot op eremetaal. 

Advertentie

In de voorbereiding oefende de landskampioen tegen sterke clubs. Zo ging LIONS op trainingskamp in Roemenië en speelde het tegen TUSEM Essen. “We zijn écht een ploeg aan het bouwen”, opent Hoiting. “We zijn erg op onszelf gericht. Daardoor bereiden we ons, op dit moment, nog niet gericht voor op de Supercup en Aalsmeer.”

“Het is het bekende buitenkansje”

Volgens de 24-jarige doelman gaat volgende week de knop om. “Het is het bekende buitenkansje”, lacht de Limburger. Vorig jaar bleek de Supercup de eerste aanzet voor de triple voor de formatie van Mark Schmetz. “Je kunt het seizoen starten met een prijs. Iedereen weet dat we er volgende week zondag al moeten staan.”

Nuno Rebelo
Het vorige treffen tussen LIONS en Aalsmeer mondde uit in een hard duel, waarin de scheidsrechters twee rode kaarten trokken. “Dat was ik eigenlijk al vergeten”, is Hoiting eerlijk. “Wat gebeurt op het veld moet daar blijven. Natuurlijk: het moet fair zijn. Maar dat bewijst hoeveel je voor een prijs wilt doen. Beide ploegen willen alles uit de kast halen. Dat is juist goed.”

Advertentie

“Wat gebeurt op het veld moet daar blijven”

In het voorjaar heeft LIONS een jasje uitgedaan. Topspelers als Joris Baart, Evert Kooijman en Thijs van Leeuwen verlieten de fusieclub. Geen reden voor paniek, volgens Hoiting. “We hebben belangrijke spelers weten aan te trekken”, is de clubman verheugd. “Neem, bijvoorbeeld, een Nuno Rebelo. Dat is een gigantisch goede speler. Die kan gaan verrassen dit seizoen. Hij is misschien wel de beste speler die we hebben.”

Tickets
Op 27 augustus start het treffen tussen de landskampioen en bekerfinalist om 17:00. Voorafgaand nemen VOC en Dalfsen het tegen elkaar op. Koop je tickets hier!

In de nieuwste editie van het Handbal Inside Magazine spreekt Luuk Hoiting uitgebreid over de afgelopen, bewogen, jaren bij LIONS. Zo is de doelman eerlijk over rivaliteit, het beladen kampioenschap van afgelopen jaar en de toekomst. 

Foto: FotoReza

Advertentie