Skip to main content

“Lekker om direct met zo’n wedstrijd te starten”

By 15 augustus 2017Voorpagina

Op zondag 27 augustus staan finalisten Succes Schoonmaak/VOC en Morrenhof Jansen/Dalfsen lijnrecht tegenover elkaar in de strijd om de Supercup. In The Dome in Houten kan de eerste tik uitgedeeld worden.

Advertentie

Na zes jaar zal een nieuw gezicht langs de kant staan bij Dalfsen: Monique Tijsterman. De oud-coach van LIONS heeft het stokje overgenomen van Peter Portengen. Tijdens de strijd om de Supercup heeft Tijsterman, die voor haar nieuwe job verhuisde van Limburg naar Overijssel, geen tijd om in te komen. Landskampioen VOC klopt op de deur.

“Het is een leuke eerste prijs om voor te spelen”

“Het is een leuke eerste prijs om voor te spelen”, is Tijsterman enthousiast. “En dat je dan meteen tegen VOC speelt zet alles op scherp. Het is lekker om direct met zo’n wedstrijd te starten. Maar we zijn ook eerlijk tegen elkaar geweest: de stuivers worden uiteindelijk aan het eind verdeeld.”

EK
In Houten gaan beide rivalen, aan het eind van een intensieve voorbereiding, knokken voor de allereerste prijs van het seizoen. “Beide ploegen zitten met speelsters die terugkomen van een EK. Die hebben weinig vakantie gehad. Daar moet wel rekening mee gehouden worden. Maar we zullen alles geven”, verklapt de kersverse hoofdtrainster. Yara ten Holte, Larissa Nusser en nieuweling Sharon Nooitmeer kwamen namens Oranje U19 in actie in Slovenië.

Advertentie

“Dat is écht een talent”

In het nieuwe seizoen moet Tijsterman het onder meer stellen zonder de aanvoerder van vorig jaar: Tess van Buren. “Dat hebben we heel goed opgevangen met de komst van Nele Antonissen (foto, red.)”, pareert Tijsterman. “Dat is écht een talent. Wel een lichtgewicht. Daar kwam ze in België nog mee weg. Fysiek moet ze stappen maken. Ik denk dat ze niet voor niets verkozen is tot beste speelster van de Belgische competitie.”

Tickets
Het eerste fluitsignaal in Houten klinkt om 14:00. Aansluitend ontmoeten OCI-LIONS en FIQAS/Aalsmeer elkaar. Er zijn nog plaatsjes over. Bestel je kaarten hier.

In de september-editie van het Handbal Inside Magazine komt Monique Tijsterman uitgebreid aan het woord over het nieuwe avontuur bij Dalfsen. Zo heeft ze vastberaden plannen over de speelwijze van de bekerwinnaar uit het Oosten.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie