Dalfsen slaat slag met Belgisch Speelster van het Jaar

By 3 juni 2017Eredivisie, Featured

Morrenhof Jansen/Dalfsen heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De bekerhouder heeft de Belgische topspeelster Nele Antonissen weten vast te leggen.

Advertentie

Vrijdagavond werd de 20-jarige opbouwspeelster verkozen tot Speelster van het Jaar in België. Namens Waasmunster scoorde Antonissen afgelopen seizoen aan de lopende band. In Nederland droeg ze al eens het blauw van V&L.

Bewuste keuze
Ondanks interesse uit Duitsland en Frankrijk kiest de Belgische jongeling bewust voor het avontuur in Overijssel. Via de meervoudig landskampioen hoopt Antonissen de volgende stap in haar carrière te maken. In het shirt van Dalfsen wil de goaltjesdief internationale ervaring opdoen in de Europa Cup.

“Nele is drie jaar geleden al bij ons op stage geweest”, vertelt bestuurslid Adri van Leeuwen. “In goed overleg hebben we toen besloten dat het nog iets te vroeg voor haar was om zover van huis een dergelijk zwaar traject in te gaan. Ze is nu 20 jaar, heeft haar studie Lichamelijke Opvoeding afgerond en daarom is dit een heel mooi moment om de overstap te maken.”

Nooitmeer
Eerder versterkte de topclub van nieuwbakken hoofdcoach Monique Tijsterman zich met Sharon Nooitmeer, Chantal Lokkart en Quinty van der Horst. Daartegenover staat het vertrek van sterkhouders Angela Steenbakkers en Tess van Buren.

Advertentie