Skip to main content

Houten is niet bij machte kampioenskandidaat Aalsmeer af te stoppen

Met kampioenskandidaat Aalsmeer op bezoek scoorde Houten gisteravond 33 keer. Niet genoeg voor een punt of meer voor de nummer laatst van de HandbalNL League, want de Noord-Hollanders maakten er bijna tien meer: 42.

Advertentie

Alleen bij 5-7 kon de thuisploeg de nummer drie van de play-offs bijbenen. Daarna liep Aalsmeer uit naar 6-12 en vroeg trainer/coach van Houten Job Reumer een time-out aan.

Met een korte invalbeurt onder de lat kon Sander Breedveld de geel-zwarten even helpen. Na 12-16 was de bekerwinnaar weer bij de les. Met zijn vierde bepaalde Tim Bottinga de ruststand in Utrecht op 17-23.

Al 38 doelpunten
In helft twee maakten de zwart-gouden nog maar eens negentien doelpunten. In het uur kwamen dertien op naam van linkerhoekspeler Donny Vink (foto). Na drie speelrondes in de HandbalNL League heeft hij er al 38 in liggen.

Advertentie

Houten, dat als doel heeft in de BENE-League te blijven, deed met zestien treffers in het tweede helft uur niet veel onder voor Aalsmeer. Lang konden de mannen van Reumer niet van een goal genieten, omdat het team van collega Wai Wong vaak binnen enkele tellen alweer een antwoord in de vorm van een tegentreffer had.

Plaats twee
De veertigste van Aalsmeer was een vlieger van spelmaker Vaidas Trainavicius op oud-speler van Houten Dennis Vesters. De lange linkspoot, die twee jaar geleden uit The Dome vertrok, kreeg gisteravond als rechterhoekspeler zeven streepjes achter zijn naam.

Door de 33-42 uitoverwinning gaat Aalsmeer in de nacompetitie over Volendam heen. De rivaal gaat zondagmiddag bij de nummer één van de HandbalNL League langs: LIONS.

Foto: FotoReza

Advertentie