Skip to main content

Na zege in Drenthe mag Bevo hopen op meer

Door in Zwartemeer te winnen heeft Bevo de vierde plaats in de HandbalNL League van thuisploeg Hurry-Up overgenomen: 31-33 (14-19). De mannen van trainer/coach Hans van Dijk mogen zo nog hopen op de best-of-three.

Advertentie

Drie minuten voor tijd kwamen de Zwartemeerders na een redding van Boris Tot en de vijfde van Brent Riksten helemaal op gelijke hoogte (30-30). In het slot bleef Bevo toch het koelst. Janik van Zundert, Destin van Dijk (foto) – met veel geluk via het Drentse blok – en Niels Poot trokken de belangrijke twee punten voor de gasten uit Limburg over de streep.

In de eerste helft maakte Bevo er liefst negentien. Vooral via cirkelspeler Joris Gillé (foto) vonden de geel-blauwen makkelijk het net van Hurry-Up. De Belg zou in het uur in Drenthe tot acht goals komen.

Met het thuispubliek erachter ging de tweede helft tevergeefs naar Hurry-Up. Na de pot met Bevo liepen vijf afzwaaiende spelers een ereronde. Dat waren Sverre Jansen, oud-international Patrick Miedema, Wouter Pronk, Daniel Tako en publiekslieveling Tot.

Na drie wedstrijden staat Bevo net als Volendam op vier punten. Volgende week gaat de ploeg van Van Dijk, hij heeft in Panningen verlengd, op bezoek bij de huidige nummer drie van de nacompetitie. Bevo sluit de play-offs in eigen huis af tegen hekkensluiter Houten.

Lees ook: Houten is niet bij machte Aalsmeer af te stoppen

Foto: Tina Kolthof

Advertentie