Skip to main content

De allerlaatste keer voor showmaker Boomhouwer

By 23 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Het WK-duel tegen Servië zal de allerlaatste interland worden voor linkerhoekspeler Jeffrey Boomhouwer.

Advertentie

De 34-jarige gaat in Katowice een punt achter zijn interlandcarrière zetten. Het wereldkampioenschap blijkt het laatste kunstje van Boomhouwer in het tenue van de nationale ploeg.

2009
Nederland – Servië wordt interland nummer 101 voor de flankspeler van Aalsmeer. De WK-partij tegen Duitsland betekende de honderdste van Boomhouwer. Een prachtig aantal.

In de lente van 2009 speelde hij zijn allereerste wedstrijd voor het Nederlands team. Dat was tegen Oekraïne. In 99 wedstrijden voor Oranje die volgden vond Boomhouwer 233 keer het net.

BENE-League
Tijdens het begin van het huidige wereldkampioenschap had de Noord-Hollander een basisplaats. In de groepsfase scoorde Boomhouwer, liefhebber van een trucje, negen keer. Tegen Qatar en Duitsland speelde Rutger ten Velde het meest op de linkerhoek.

Na het WK keert Boomhouwer terug in de BENE-League. Zijn club Aalsmeer is op koers voor de Final4 van de topcompetitie met de zes beste clubs uit eigen land en België.

Viaplay
Nederland – Servië begint om 18:00. Schakel vanaf 17:30 in op Viaplay voor de laatste voorbeschouwing van Tess Wester en Mark Bult vanuit de studio in Hilversum.

Lees ook: Nog kans voor Oranje op deelname aan OKT

Foto: FotoReza

Advertentie