Skip to main content

“De BENE-League heeft prioriteit bij het NHV”

Het opstappen van BENE-League voorzitter Stan Backus kwam het NHV de afgelopen dagen op de nodige kritiek te staan. Vanuit zowel de Nederlandse als de Belgische bond zou onvoldoende steun zijn voor de grensoverschrijdende competitie.

Advertentie

“Ik snap de reacties, maar de realiteit ligt iets genuanceerder. Het NHV heeft in haar meerjarenbeleidsplan professionalisering van de hoogste competities als ambitie nadrukkelijk benoemd. Dit gaat verder dan enkel de BENE-League. Dat is een van de redenen waarom  mijn functie is gecreëerd”, vertelt Bastiaan Bunnik. De 36-jarige Utrechter is sinds 1 december in dienst bij het NHV en houdt zich primair bezig met het vermarkten van BENE-League en Nederlandse eredivisies.

“OOK WIJ WILLEN PROFESSIONALISEREN”

“Ook wij willen en zijn verder aan het professionaliseren”, vervolgt Bunnik zijn verhaal. “Veel mensen beseffen het niet, maar het feit dat er bij het NHV momenteel twee business developers rondlopen is redelijk uniek voor een sportbond. De bond heeft de afgelopen jaren in financieel zwaar weer gezeten, maar heeft vanuit haar ambities gekozen om te investeren in de Nederlandse topcompetities. Dat vind ik  een krachtig signaal naar de verenigingen, waarmee we samen de ambities moeten realiseren.”

Hoiting en Gerlo
Na het opstappen van Stan Backus reageerde ook Lions-doelman Luuk Hoiting op de ontstane situatie. Sporza-journalist Dirk Gerlo wijde afgelopen maandag een column aan de professionalisering van de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie