Debutant Visser: Ik ga er voor vechten

0

“Enorm. Ik had het helemaal niet zien aankomen.” De uitnodiging van bondscoach Emmanuel Mayonnade voor Dionne Visser kwam uit de lucht vallen. De 22-jarige lijnspeelster is erg blij met de kans en wil knokken voor een plaatsje in de nationale ploeg. 

Visser is in de tweede Bundesliga actief voor promovendus SG 09 Kirchhof. In de schaduw is ze een van de lichtpunten van de middenmoter. Met 111 doelpunten is Visser de een na productiefste speler van SG 09 Kirchhof.

“Na Papendal ben ik naar Duitsland gegaan waar ik nooit grote stappen heb genomen. Eerst naar de derde Liga en toen naar de tweede Liga. Ik ben eigenlijk een beetje buiten beeld gebleven”, geeft Visser toe.

Bensheim
In Gronings Ten Boer mag de lijnspeelster, mede door een blessure bij Tamara Haggerty, aansluiten bij de nationale ploeg. “Misschien heeft mijn stap naar Bensheim er iets mee te maken”, bedenkt Visser. Na de zomer gaat ze in de Bundesliga bij HSG Bensheim/Auerbach het gat opvullen dat landgenoot Merel Freriks achterlaat. De positiecollega verkast naar Borussia Dortmund.

Lees ook: Voor even in Ten Boer

Vrijdagavond staat Visser plots in een uitverkocht MartiniPlaza in Groningen. Bijna vierduizend kaarten gingen binnen vijf minuten over de digitale toonbank. “Dromen doe je daar zeker van”, straalt de debutant. “Ik ga er enorm van genieten. Als je er eenmaal aan geroken hebt wil je natuurlijk meer. Ik ga er voor vechten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here