Skip to main content

Degradatiestrijd in HandbalNL League live te zien op TV Drenthe

RTV Drenthe zendt zaterdagavond vanaf 19:55 het degradatieduel in de HandbalNL League tussen Quintus en Hurry-Up live uit op televisie en internet.

Advertentie

In Kwinstheul spelen de thuisploeg en gasten uit Zwartemeer om één plaats in de BENE-League. Quintus en Hurry-Up starten beide op nul punten.

RTV Drenthe reist af naar Zuid-Holland en zendt de kraker rechtstreeks uit. Door een puntenstraf van Hurry-Up, de Drentse ploeg voldoet niet aan een aantal licentievoorwaarden, is de spanning in de degradatiestrijd terug gekomen.

Hekkensluiter Quintus krijgt bij een zege een bonusjaar in de BENE-League. De Zuid-Hollanders hadden na zeven nederlagen helemaal geen rekening meer gehouden met lijfsbehoud, tot Hurry-Up vier punten in mindering kreeg.

Afscheid van spelers
De laatste partij in de HandbalNL League zal voor Quintus tevens in teken staan van het afscheid van een aantal spelers. Trainer/coach Geert Hinskens en Evan de Lange sluiten in de zomer aan bij Volendam. Jack van Lier, Ard Vollebregt en Paul Vis (foto) gaan in Kwintsheul stoppen.

Hurry-Up heeft aan een punt genoeg in de BENE-League te blijven. De schrik zit er in Zwartemeer goed in. De organisatie is erop ingesteld dat er ook na de zomer in de grensoverschrijdende topcompetitie wordt gespeeld. Zo heeft Hurry-Up Patrick Miedema en de Deen Nicolai Schoemaker al gestrikt.

Livestream
Schakel voor de degradatiestrijd in op TV Drenthe. De uitzending is over twee dagen ook te volgen op internet.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie