Skip to main content

Denemarken: Club van Smits leeft nog, veel speelminuten Dorgelo

In de voorlaatste speelronde in de Deense eredivisie heeft het Lemvig-Thyborøn Håndbold van Oranjeheer Jorn Smits (foto) een belangrijke thuiszege geboekt. De hekkensluiter leeft nog.

Advertentie

Smits en co versloegen gisteravond KIF Kolding in eigen huis. Door de 25-24 overwinning heeft Lemvig-Thyborøn Håndbold directe degradatie uitgesteld.

De thuisploeg kwam in de tweede helft terug van 12-14. Smits, die vorige week in eigen land was voor het oefenduel van het Nederlands team met Tsjechië, maakte er twee.

Dertien om veertien punten
Met nog één wedstrijd te gaan is Lemvig-Thyborøn Håndbold op dertien punten gekomen. In speelronde 26 kan de club van Smits de laatste plaats in Denemarken nog overgeven aan nummer dertien Nordsjælland Håndbold, veertien punten, en zo directe degradatie voorkomen.

De nummers negen en dertien van de Deense eredivisie spelen namelijk de play-downs. Dat is het lot van het SønderjyskE van landgenoot Alec Smit. De blauw-witten gingen gisteren met 29-28 ten onder bij Ribe-Esbjerg. Smit zette vanuit de rechterhoek zijn beide schotpogingen om in een goal.

Matthias Dorgelo
Bovenin heeft het GOG van Matthias Dorgelo, de goalie maakte afgelopen weekend zijn officieuze debuut voor Oranje, bij Skjern Håndbold aan het langste eind getrokken. Tijdens de 34-36 zege maakte Dorgelo bijna het uur vol en kwam tot zestien stops (34 procent) voor de nummer vier van Denemarken.

Dit weekend is onder andere Aalborg Håndbold – Lemvig-Thyborøn Håndbold, SønderjyskE versus TTH Holstebro en het Dorgelo en zijn teamgenoten ontvangen zaterdagmiddag Mors-Thy Håndbold.

Foto: FotoReza

Advertentie