Skip to main content

Denemarken en titelhouder Zweden al zeker van laatste vier

By 22 januari 2024Voorpagina

Met nog één speelronde te gaan in hoofdgroep 2 zijn Denemarken en titelhouder Zwede al zeker van een halve finaleplaats op het EK.

Advertentie

De Denen bleven gisteravond tegen Noorwegen voor de zevende keer op het eindtoernooi in Duitsland ongeslagen. Met een geweldige Emil Nielsen (foto) onder de lat, vijftien stops (39 procent), werd het 23-29 voor de wereldkampioen.

In de eerste helft legde Denemarken, dat op acht punten in de hoofdgroep van Oranje is gekomen, de basis voor de nieuwe EK-zege. Na 11-18 was het in Hamburg gedaan met de spanning. Hans Lindberg, Mathias Gidsel, de Noor Alexandre Blonz en Simon Pytlick scoorden ieder vijf keer.

Puntenkloof van twee
Ook Zweden is niet meer in te halen door concurrenten Portugal, de tegenstander van Nederland op dinsdagavond, en Slovenië die op vier punten staan. De regerend Europees kampioen klopte eerder op de avond Portugal met 40-33, kwam op zes en won al van concurrent Slovenië.

Zo is de huidige puntenkloof van twee voldoende voor Zweden. Met nul punten staan de Oranjemannen laatste in hoofdgroep 2.

Hoofdgroep 1
Met twee speelrondes te gaan ligt hoofdgroep 1 nog helemaal open. Frankrijk heeft zes punten en daarachter komen kanshebbers Hongarije, Oostenrijk (beiden vier) en Duitsland (drie). Vandaag is in Keulen onder andere Frankrijk – Oostenrijk en om 20:45 Duitsland – Hongarije.

Lees ook: Nederland komt achterstand op EK niet te boven

Foto: FotoReza

Advertentie