Skip to main content

Denemarken wint Scandinavisch sleutelduel

By 20 januari 2024Voorpagina

Na Noorwegen – Nederland kwamen groepshoofden Denemarken en Zweden op de vloer in Hamburg. Door met 28-27 (17-15) te winnen heeft de wereldkampioen een nieuwe stap richting de halve finale van het EK gezet.

Advertentie

Denemarken blijft ongeslagen en staat op zes punten uit drie wedstrijd. Daarachter komen Zweden en Portugal met ieder vier. In de hoofdfase van het Europees kampioenschap heeft Portugal al van Noorwegen en Slovenië, het werd gisteren 30-33, gewonnen. Op dinsdag plaatst de top-2 van hoofdgroep 2 zich voor de laatste vier van het EK.

Aan het eind van de eerste helft van het Scandinavische sleutelduel sloeg Denemarken een gaatje. Rechteropbouwer Mathias Gidsel (foto) scoorde de 16-12. Nog voor het rustsignaal bracht Hampus Wanne het verschil terug naar twee (17-15).

Tien uit elf
Ook na de pauze bepaalden de Denen het tempo in Noord-Duitsland. Na 22-21 liepen de rood-witten opnieuw uit (28-24).

Met tien uit elf toonde Gidsel, in dienst van Füchse Berlin, andermaal dit eindtoernooi zijn klasse. Namens Zwede zou linkerhoekspeler Wanne tot negen belangrijke treffers komen.

Afgefloten gelijkmaker
In de spannende slotfase kreeg Zweden bij 28-27 twee kansen toch een punt te pakken. Eerst keerde Deense goalie Emil Nielsen een inzet van de groepsgenoot. Vlak voor tijd vond Oscar Bergdahl het net, maar de cirkelspeler stond in de cirkel.

Lees ook: Derde EK-nederlaag op rij voor Oranje

Foto: FotoReza

Advertentie