Skip to main content

Dertien internationals toegelaten tot grootste clubcompetitie van Europa

Dertien Oranjedames nemen in het nieuwe seizoen, na de Olympische Spelen in Parijs, deel aan de Champions League. In het weekend van 7 en 8 september start de grootste clubcompetitie van Europa.

Advertentie

Zeven teams maken het deelnemersveld compleet. Dat zijn HC Podravka Vegeta, het Odense Håndbold van Yara ten Holte en Nikita van der Vliet, Brest Bretagne, Györ waar vanaf de zomer Kelly Dulfer, Bo van Wetering en Dione Housheer (foto) aansluiten, Storhamar Handball Elite en Roemeense clubs CS Gloria 2018 en Rapid Bucuresti.

Bij laatstgenoemd team speelt Estavana Polman. Rapid Bucuresti heeft zich met Rinka Duijndam versterkt. De doelvrouw komt over van Champions League-winnaar Györ.

Team Esbjerg, Nykøbing, Metz Handball, HB Ludwigsburg – de nieuwe clubnaam van het verhuisde SG BBM Bietigheim – Ferencvaros, Budcunost, Vipers Kristiansand, CSM Bucuresti en Krim Mercator Ljubljana. Zo laten ook Zoë Sprengers, Angela Malestein, Lois Abbingh, Merel Freriks, Larissa Nusser en Inger Smits zich in het kampioenenbal zien.

Het Borussia Dortmund van Henk Groener, Tess Lieder, Kelly Vollebregt en Alieke van Maurik is niet toegelaten. Ook DVSC Schaeffler keert niet terug in de Champions League. De Hongaarse ploeg van Tamara Haggerty moet het net als Borussia Dortmund doen met een plekje in de EHF European League.

Lees ook: Twee Oranjemannen na de zomer in de Champions League

Foto: FotoReza

Advertentie