Skip to main content

Dit is alles wat je moet weten van het nieuwe jaar in de Champions League

In navolging op het vrouwentoernooi gaat ook de Champions League voor mannenteams van start. Dit is wat je moet weten van het kampioenenbal.

Advertentie

Één landgenoot
Dit seizoen is één Oranjeheer in de Champions League te zien. Spelmaker Luc Steins (foto) zit met PSG in poule A en de Parijzenaren openen morgenavond met een uitwedstrijd in Hongarije tegen Pick Szeged (18:45).

Zestien deelnemers, elf landen
Vijf landen hebben twee clubs in de Champions League. Dat zijn Polen (Kielce en Wisla Plock), Duitsland (SC Magdeburg en THW Kiel), Hongarije (Veszprem en Pick Szeged), Denemarken (Aalborg Håndbold en GOG) en Frankrijk (PSG en Montpellier). Noorwegen, Portugal, Slovenië, Kroatië, Spanje en Noord-Macedonië hebben ieder één ijzer in het vuur.

Titelhouder
SC Magdeburg is de titelhouder en komt morgen, zonder de naar SG Flensburg-Handewitt getransfereerde landgenoot Kay Smits, in actie. De Duitsers ontvangen op eigen bodem het versterkte Veszprem. De Hongaren hebben in de zomer onder andere Hugo Descat, de Zweed Lukas Sandell en Ludovic Fabregas van Barca verwelkomt.

Advertentie

Veelbesproken debutant
Kolstad Handball gaat vanavond in de Champions League debuteren. De deelname van de kampioen van Noorwegen is veelbesproken, omdat de club van de gehaalde ster Sander Sagosen financiële zorgen heeft en toch het wildcard voor het toernooi heeft mogen behouden. Ook Noorse internationals als Torbjørn Bergerud en Magnus Gullerud laten zich vanavond in Noord-Macedonië in het tenue van Kolstad Handball zien. Thuisploeg HC Eurofarm Pelister wacht.

LIONS
Als landskampioen van Nederland heeft LIONS afgezien van inschrijving voor de Champions League. Nog nooit kwam een club van eigen bodem uit in het belangrijkste clubtoernooi van Europa.

Kraker
Het topduel van speelronde één vindt in Polen plaats. Kielce daagt het Deense Aalborg Håndbold uit. Waar de thuisploeg al jaar meedoet om een plaats in het finaleweekend, hebben de gasten die wens kracht bijgezet door doelman van de nationale ploeg Niklas Landin bij groepsgenoot THW Kiel los te weken.

Benieuwd naar het volledige speelschema voor vanavond en morgen? Klik hier. Schakel in op EHF TV voor de livestreams.

Foto: FotoReza

Advertentie