Skip to main content

“Dit jaar is het echt fifty-fifty”

By 5 mei 2017Eredivisie, Voorpagina

De hoofdstad is morgenavond strijdtoneel voor de eerste finale van het seizoen. In eigen huis ontvangt Succes Schoonmaak/VOC Sercodak/Dalfsen. Een herhaling van de eindstrijd van de afgelopen vier jaar.

Advertentie

“Het is een beetje waar je het, het hele seizoen voor doet”, valt Ana Pavkovic met de deur in huis. De jonge rechterhoekspeelster werd in vier jaar Overijssel liefst vier keer landskampioen met Dalfsen. “Wedstrijden tegen VOC en Quintus zijn het leukst. Je traint en leeft ernaar toe.”

“Wedstrijden tegen VOC en Quintus zijn het leukst”

In de reguliere competitie was VOC heer en meester en liep Dalfsen achter de feiten aan. Maar in de laatste speelronde van de nacompetitie ging de formatie van Portengen, door een misstap van de groenhemden uit Amsterdam, over de concurrent heen op de ranglijst. “Dit jaar is het echt fifty-fifty“, loopt Pavkovic warm.

Bewustwording
Het jonge Dalfsen is in het seizoen gegroeid en gerijpt. “We zijn veel meer bewust met het spelletje bezig”, legt de 21-jarige jongeling uit. “We leggen niet alles bij de middenopbouwer neer, maar iedereen probeert zijn steentje bij te dragen. We komen een paar keer per jaar samen om dingen uit te spreken en toen kwam dit naar voren. Daarmee zijn we aan de slag gegaan.”

Advertentie

“Vorig jaar hadden we weinig te verliezen, dit jaar wel”

Een jaar geleden verraste Dalfsen met de zesde landstitel op rij. Uitgerekend in sporthal Elzenhagen wonnen de rood/zwarten het derde en beslissende finaleduel (22-24). “Vorig jaar gingen we zonder vertrouwen de finales in en kwam de titel als een aangename verrassing”, analyseert Pavkovic. “Dit jaar hebben we in de play-offs laten zien dat we misschien wel de betere ploeg zijn. Vorig jaar hadden we weinig te verliezen, dit jaar wel.”

2010
De laatste zes landskampioenschappen gingen naar Dalfsen. In 2010 hield VOC voor het laatst de schaal omhoog. Zaterdagavond om 19:30 klinkt het eerst fluitsignaal van de eerste eindstrijd. Een week later gaat VOC op bezoek bij Pavkovic en consorten.

In de derde editie van Handbal Inside Magazine vertelt Pavkovic uitgebreid over haar vier jaar in Overijssel. Zo kreeg de studente op jonge leeftijd te maken met meerdere schouderblessures. Op 17-jarige leeftijd kwam de flankspeler over van het Haagse Hellas.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie