Skip to main content

Mislukte generale VOC zonder gevolgen

By 1 mei 2017Eredivisie, Voorpagina

Succes Schoonmaak/VOC is in de laatste speelronde van de nacompetitie tegen een nederlaag aangelopen. In aanloop naar de finale moest de bekerhouder een verliespartij incasseren.

Advertentie

In Kwintsheul was Quintus met 30-25 te sterk voor de formatie van interim-coach Ricardo Clarijs. Door de nederlaag zag VOC concurrent Sercodak/Dalfsen, dat met speels gemakt won van SEW (25-36), de koppositie in de play-offs grijpen.

Thuisvoordeel
De verliespartij in Zuid-Holland heeft geen gevolgen voor de Amsterdammers. Door de eerste plaats in de reguliere competitie leunt VOC in de aanstaande best-of-three het thuisvoordeel. De eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap wordt op zaterdagavond 6 mei afgewerkt in de hoofdstad.

22-24
Acht dagen later volgt de return in Overijssel. Mocht er, net als vorig jaar, een derde duel aan te pas komen dan wordt deze opnieuw gespeeld in Amsterdam. In 2016 ging Dalfsen met het landskampioenschap aan de haal. In het derde, beslissende, duel won de formatie van Portengen zeer verrassend in Noord-Holland (22-24) en mocht het de schaal voor de zesde keer omhoog houden.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie