Skip to main content

“Dit kan een lange avond plussen en minnen worden”

By 30 december 2021januari 11th, 2022Achtergrond, Artikelen, Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Na het slotduel in de 4 Nations Cup zit de dag er nog niet op voor de technische staf van de Oranjemannen. Bondscoach Erlingur Richardsson, Edwin Kippers en keeperstrainer Gerrie Eijlers moeten morgen de EK-ploeg bij de EHF inleveren.

Advertentie

Tijdens de driedaagse in Gdansk hebben nieuwe namen zich laten zien. Zij hebben de technische staf van de nationale ploeg opgezadeld met een luxe probleem. “Dit kan een lange avond plussen en minnen worden”, vertelt Kippers na de 33-27 nederlaag tegen Polen.

De uitslag zegt de assistent-bondscoach niet zoveel. “De ploeg was op. Het zijn ook slopende dagen geweest. Waar wij hier met zestien jongens spelen, heeft Polen met 24 man kunnen rouleren.”

Aanhaken
Kippers geeft toe dat spelers als Tom Jansen en Ivar Stavast verrassend goed hebben gespeeld. “Zij spelen ver van huis in de tweede Bundesliga en je ziet dat ze makkelijk aanhaken”, prijst de rechterhand van Richardsson zich gelukkig. “Mooi dat ze in zichzelf investeren en het hoge niveau aankunnen.”

“Door dit oefentoernooi vlak voor het EK weten de spelers dat de lat hoog ligt. Dat zal in Boedapest ook zo zijn. Daarom is het zo belangrijk om voorafgaand aan een groot eindtoernooi tegen sterke tegenstanders te spelen. We zijn blij dat we na de jaarwisseling nog twee keer tegen Zweden kunnen oefenen”, vervolgt Kippers.

Serieuze optie
Achttien internationals gaan mee naar het EK. Kippers besluit: “Het wordt puzzelen. Sommige jongens hebben hun visitekaartje afgegeven en zijn een serieuze optie. Een mooie ontwikkeling.”

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie