Skip to main content

Duijndam ontbreekt ook bij club, geslaagde rentree Nieuwenweg

Na haar vroegtijdige vertrek uit Spanje ontbrak doelvrouw van Oranje Rinka Duijndam gisteravond ook in de Bundesliga.

Advertentie

Nog voor de start van het WK zat Duijndam om persoonlijke redenen alweer op het vliegtuig naar huis. Het NHV wilde niet meer kwijt over het vroegtijdige vertrek van de goalie.

Ook gisteren ontbrak Duijndam bij haar club Thüringer HC op het wedstrijdblad. Tijdens de hervatting van de Bundesliga zegevierde Thüringer HC op bezoek bij SU Neckarsulm: 26-28. Ook een andere WK-ganger Lynn Knippenborg deed nog niet mee.

Vijf goals Nieuwenweg
Namens de verliezende thuisploeg scoorde Jill Kooij drie keer. Ook landgenoten Nathalie Hendrikse (2), Sharon Nooitmeer en Miranda Schmidt-Robben vonden op het hoogste niveau in Duitsland het net. Door het resultaat blijft Thüringer HC derde.

Advertentie

Anouk Nieuwenweg heeft tijdens haar rentree voor HSG Bad Wildungen Vipers vijf keer weten te scoren. Ook gaf de linkspoot, die op verzoek bij SU Neckarsulm is vertrokken, een aantal assists. Genoeg voor broodnodige zege bleek de vorm van Nieuwenweg niet. De degradatiekandidaat trok op bezoek bij VfL Oldenburg aan het kortste eind: 33-27.

Helen van Beurden
HSG Bensheim/Auerbach heeft op eigen bodem TuS Metzingen weten te kloppen: 31-28 (14-16). Namens de thuisploeg maakte Helen van Beurden, de doelvrouw heeft onlangs verlengd, zestien stops (36 procent). Sarah Dekker scoorde tegen TuS Metzingen vier uit vijf.

Lees ook: SG BBM Bietigheim voor even alleen aan de leiding

Foto: FotoReza

Advertentie