Duitsers schuiven op naar gewilde tweede plek, Frankrijk al door

By 23 januari 2024Voorpagina

Één speelronde voor het einde van de hoofdfase is Duitsland op het EK naar de gewilde plaats twee in hoofdgroep 1 geklommen. Als het thuisland de main round op woensdagavond op deze positie afsluit, gaan de buren naar de halve finale.

In een uitverkochte arena Keulen versloeg Duitsland gisteravond Hongarije: 35-28. Vlak voor rust kwam het thuisland pas los van de groepsgenoot (18-17).

Na de pauze liep Duitsland snel uit naar 26-22. In de eerste helft was doelman Andreas Wolff uit vorm, maar dat maakte de grote goalie in de tweede dertig minuten goed. De pas 23-jarige Julian Köster, een linkeropbouwer van 2.03, werd met acht uit negen topschutter van het belangrijke EK-duel.

Vijf om vier en vier
Met de wedstrijd met Kroatië nog op het programma staat nieuwe runner-up Duitsland op vijf punten. Kanshebbers Hongarije en Oostenrijk hebben beiden vier punten.

Frankrijk is in hoofdgroep 1 al zeker van de halve finale. De Olympisch kampioen trakteerde Oostenrijk gisteren op de eerste nederlaag op het Europees kampioenschap al zocht de verrassing van het toernooi halverwege de kleedkamer nog op bij 15-16.

In helft twee stelde Frankrijk laat orde op zaken: 33-28. Dika Mem en cirkelspeler Ludovic Fabregas scoorden ieder zeven keer tegen Oostenrijk. Keeper Samir Bellahcene kwam tot vijftien reddingen (35 procent).

Beslissing op woensdagavond
Woensdagavond is naast Duitsland – Kroatië ook Frankrijk tegen Hongarije en al om 15:30 Oostenrijk – IJsland.