Duitsland en Denemarken op koers voor de halve finale

By 25 januari 2016Geen categorie

Duitsland en Denemarken hebben gisteravond goede zaken gedaan in een strijd om een ticket voor de halve finale bij het EK handbal in Polen.

Duitsland
Duitsland won na een thriller met 30-29 van Rusland en heeft nu al 6 punten in de hoofdronde. De ploeg van bondscoach Dagur Sigurdsson begon moeizaam aan de wedstrijd en keek in de eerste 20 minuten constant tegen een achterstand aan. De ploeg had moeite met de stugge Russische dekking en had geen antwoord op de snelle tegenaanvallen van de Russen. Vooral aanvoerder Dibirov kon hier een aantal keer van profiteren. Na twintig minuten haperde de Russische motor een beetje en kon Duitsland langzaam in de wedstrijd komen. Bij de 11-10 door Steffen Fäth kwamen de Duitsers voor het eerst op voorsprong. De voorsprong van één doelpunt behielden de Duitsers tot de rust: 17-16.

Na rust kon Duitsland de voorsprong steeds wat verder uitbreiden en na ruim 40 minuten stond het zelfs 24-19. De Russen gaven echter niet op en kwamen, mede door een aantal tijdstraffen aan Duitse kant, weer wat dichterbij. Na 52 minuten stond er zelfs een gelijke stand op het scorebord: 26-26. De Duitsers herpakten zich echter weer en sloegen een gaatje: 30-27. In de laatste twee minuten kwamen de Russen nog wel terug tot 30-29, maar in de laatste aanval lukte het ze niet meer om er alsnog een punt uit te slepen. Zo behouden de Duitsers de (gedeelde) koppositie in de groep en lijkt het hard op weg naar een plek in de halve finales.

Duitsland-RuslandEK

Denemarken
Na de overwinning van Duitsland stond het absolute hoogtepunt van de dag op het programma: Denemarken – Spanje. Beide ploegen moesten winnen om in het spoor van Duitsland te blijven en zo zicht te blijven houden op de halve finales. Het werd een duel tussen twee absolute topkeepers. Aan Deense zijde Niklas Landin en aan de kant van Spanje Arpad Sterbik. De eerste helft was duidelijk voor de Spanjaarden. De ploeg speelde geconcentreerd en strafte de Deense fouten genadeloos af. De Spanjaarden gingen dan ook rusten met een 14-11 voorsprong.

In de tweede helft draaide het spelbeeld compleet. De Denen kwamen beter in de wedstrijd en kwamen via sterspeler Mikkel Hansen was de stand al snel weer gelijk: 18-18. De wedstrijd was weer helemaal open en de Denen roken bloed. De ploeg van trainer Gudmundsson ging erop en erover en won uiteindelijk met 27-23.