Eerste overwinning DSVD, remise PSV en Volendam

By 18 september 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

DSVD heeft in stijl de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In Deurningen rekende de formatie van Jan Majoor (foto) af met VZV: 36-24.

Halverwege kon de partij tussen DSVD en VZV nog alle kanten op (15-13). Voorafgaand aan het treffen in Overijssel stonden beide teams nog op nul punten in de eredivisie.

Scholten en Oude Voshaar
Na de 16-14 van sterkhouder Jane Kramer kwam de productie van VZV stil te staan. DSVD kon zeven doelpunten uitlopen (23-14). Onder meer Marloes Scholten, Marit Molenbroek en Marlou Boomkamp vonden in die fase namens de thuisploeg het net.

Dertien minuten voor tijd was het verschil tussen DSVD en VZV voor het eerst tien doelpunten. Dagmar Oude Voshaar zorgde voor veel vreugde in Deurningen door de 27-17 te maken. De spelmaker van DSVD kon na de goal rekenen op complimenten van Majoor.

In Eindhoven
Door het resultaat komt DSVD op twee punten. Na drie partijen staat VZV, vorig seizoen een subtopper, nog op nul punten. Ook BFC wacht nog altijd op de eerste overwinning in de eredivisie. De ploeg van Harold Nusser verloor gisteravond de derby van V&L (21-26).

Promovendus PSV gaf in speelronde drie van de eredivisie in Eindhoven een voorsprong uit handen. In het slot kwam Volendam nog terug. Na zestig minuten moesten beide partijen genoegen nemen met een punt: 31-31.