Skip to main content

EK finale bij Ziggo Sport – Groener en Fiege te gast

By 31 januari 2016Geen categorie

De EK-finale tussen Duitsland en Spanje vanmiddag om 17.30 uur zal live te zien zijn op Ziggo Sport (kanaal 14). Te gast in de studio zijn de beide bondscoaches Henk Groener (dames) en Joop Fiege (heren). De uitzending begint om 17.00 uur. Voor de mensen zonder Ziggo is te wedstrijd te volgen op de Duitse zender ARD of via de livestream van EHF tv.

Advertentie

De finale
Duitsland en Spanje speelde eerder dit toernooi al eens tegen elkaar. Toen wonnen de Spanjaarden de eerste poulewedstrijd met 29-32. De ervaren Spanjaarden speelden dit toernooi alleen gelijk tegen Slovenië en verloren van Denemarken. De Duitsers verloren alleen van Spanje.

De finale zal een clash worden tussen twee verschillende teams. De jonge Duitse ploeg van coach Dagur Sigurdsson heeft nog maar weinig toernooi ervaring, maar daar is niet veel van te merken. De Duitsers kunnen bouwen op een brede selectie en hebben op iedere positie spelers in bloedvorm. Zelfs spelers die, vanwege blessures, halverwege het toernooi op werden geroepen (Kühn en Häfner) blijken van waarde voor de Duitsers. Häfner maakte tegen Noorwegen in de verlenging zelfs het winnende doelpunt. De Spanjaarden daarentegen kunnen bouwen op meer ervaring. Spelers als Victor Tomas, Sterbik, Cañellas, Aguinagalde en Raul Entrerrios wonnen al verschillende titels. Laatstgenoemde werd dit toernooi als meest waardevolle speler verkozen.

 

Duitsland-Spanje2

Foto’s: EHF

Advertentie