Skip to main content

E&O stijgt naar vierde plaats in eredivisie, handhaving voor Vrone/Berdos

De eredivisie heeft een nieuwe nummer vier: E&O. Ook uitzeges afgelopen weekend voor WHC/Hercules, Bevo 2 en het gehandhaafde Vrone/Berdos.

Advertentie

In Oss won E&O voor de elfde keer in dertien competitieduels. Na de 9-6 van Dynamico kwamen de Emmenaren nog voor rust aan de goede kant van de score terecht (14-17). Onder andere door acht goals van Sverre Jansen werd het zaterdagavond in Noord-Brabant 27-40 voor E&O.

Linkerhoekspeler Youri Braker maakte er op de vloer van Dynamico zeven. De groen-witten, E&O liet drie weken geleden koploper BFC glippen, zijn over Hellas heengegaan op de ranglijst en staan vierde.

Toekomst onzeker
Hoe de formatie van Martin de Hoop er na de zomer voorstaat is moeilijk te voorspellen, omdat ervaren krachten Daan Molenbroek, Wouter Greevink en Robbin Kuhl gaan stoppen. Verder hebben toptalenten Marek Skwarczynski en Anes Devedzic dit seizoen al voor samenwerkingspartner Hurry-Up in de BENE-League gedebuteerd.

Advertentie

Peter Lotman van het AD zag zaterdagavond de knappe uitoverwinning van WHC/Hercules op Quintus: 21-28 (11-13). In het slot liep de ploeg van Wesley Hage zelfs uit naar 19-28. Daan van Vliet, Tim Frenk (beiden zeven doelpunten) en Marnix Roos (zes) maakten in de pittige derby de meeste treffers.

Drie teams op 30 punten
Coach Hage tegenover Lotman: “De vooraf uitgestippelde tactiek werd prima uitgevoerd. Je kon aan alles merken dat we deze wedstrijd beslist wilden winnen. De stijgende lijn van de laatste weken is duidelijk doorgezet.”

Door het resultaat in Kwintsheul heeft WHC/Hercules, overwinning drie op rij, positie zes in de eredivisie van Quintus overgenomen. Beide teams hebben na 23 speelrondes net als provinciegenoot Hellas 30 punten. E&O heeft er eentje meer.

Weer Joep Kenter en Bevo 2
Vrone/Berdos laat zich ook na de zomer in de eredivisie zien, want door uit bij hekkensluiter EHC te winnen is de Noord-Hollandse fusieclub veilig: 28-32 (13-14). Namens Vrone/Berdos scoorde Joep Kenter negen keer in Zuid-Holland. De situatie voor EHC wordt met de week uitzichtlozer, want de nummer laatst staat nog altijd op nul punten.

Dat moet ook Bevo 2 geruststellen. De ploeg uit het rechterrijtje van de eredivisie volgde gisterenmiddag het voorbeeld van E&O, WHC/Hercules en Vrone/Berdons, want ook de Limburgse opleidingsploeg scoorde op vreemde bodem twee punten. Bij Volendam 2 boekten de reeds veilige reserves van Bevo overwinning vier op rij: 31-33.

Alle uitslagen eredivisie:
Hellas – Tachos 31-31
EHC – Vrone/Berdos 28-32
DFS Arnhem – PSV 37-24
Feyenoord – Watersley R+D Handball 24-23
Quintus – WHC/Hercules 21-28
Aalsmeer 2 – BFC 28-22
Dynamico – E&O 27-40
Volendam 2 – Bevo 2 31-33

Top-5 eredivisie:
1. BFC 23-41
2. DFS Arnhem 23-36
3. Tachos 23-33
4. E&O 23-31
5. Hellas 23-30

Lees ook: Door Voermans loopt Tachos toch puntje in, DFS Arnhem profiteert helemaal

Foto: FotoReza

Advertentie