Skip to main content

‘Er is nog voldoende ruimte in de ploeg’

Het seizoen zit er op voor de handballers van DIOS. De club uit Den Hoorn eindigde opnieuw in de subtop van de eerste divisie, maar een periodetitel met recht op het spelen van de nacompetitie zat er niet in. Toch heeft coach Arjan Koster besloten bij te tekenen en aan zijn derde seizoen te beginnen.

Advertentie

DIOS is typisch zo’n vereniging waar prestaties en gezelligheid hand in hand gaan. Trainen oké, maar er moet voldoende ruimte zijn om feest te vieren. Vier keer in de week trainen vinden ze een tikkeltje overdreven. De trainer die er aan de slag gaat, moet daar rekening mee houden anders gaat hij een moeilijke tijd tegemoet.

Arjan Koster moet er om lachen. ,,Dat is kenmerkend voor DIOS. Ik ben ambitieus, maar toch ga ik nog een jaar door. Er zit nog ruimte in de groep om beter te worden. Ze kunnen nog veel leren en dat geldt ook voor mij. De groep blijft volgend seizoen in tact, alleen Steve Pottuijt moet vanwege blessures stoppen. De spelers hebben uitgesproken, dat ze volgend seizoen bovenin willen meedraaien in de top van de eerste divisie. Dat biedt dus perspectief.”

De 38-jarige Koster, vader van drie kinderen, begon zelf met handballen bij Snelwiek in Rotterdam. ,,Mijn beide ouders handbalden en ik zat als kleine jongen altijd langs de kant, ging overal mee naar toe. Ik heb in de jeugd meerdere jeugdselecties doorlopen en heb op mijn zestiende jaar mijn debuut gemaakt in het eerste team van Snelwiek onder Kees Kooij. Later kreeg ik veel speeltijd toen Herman Schaap trainer werd. Grappig is dat Herman Schaap nu ook trainer is van mijn oudste zoon Yuri in het eerste van Snelwiek. Hij doet het goed en zit ook op de Handbalschool Rijnmond.”

Advertentie

Koster weet als geen ander hoe de gevoeligheden liggen tussen clubs onderling, zeker in het Rotterdamse. ,,Op mijn achttiende maakte ik de overstap van Snelwiek naar Atomium. Dat werd me niet in dank afgenomen. Grote rivalen die hemelsbreed nog geen kilometer uit elkaar liggen. Maar ik wilde hogerop en Atomium speelde eerste divisie. We hebben daar mooie prijzen gewonnen. Twee keer Nederlands kampioen op het veld en seizoenen in de top van de eerste divisie. Daarna heb ik een tijdje bij DES’72 in Papendrecht gespeeld. Ik vond het jammer dat ik moest stoppen. Ik heb altijd met veel plezier gehandbald.”

Het was voor de handbalgekke Koster vanzelfsprekend dat hij trainer werd. ,,Ik begon mijn taak als coach met een talentvolle groep bij Snelwiek. Ik heb het aantal trainingsuren opgeschroefd en er kwamen nieuwe spelers bij. Na twee jaar werden wij Nederlands kampioen in de zaal. Het was het eerste grote succes van Snelwiek en HARO. Veel van deze jongens spelen in de eredivisie. Vervolgens ben ik ook een paar jaar assistent geweest bij HARO. Daarna werd het weer tijd voor een eigen klus als trainer/coach.”

Dat werd DIOS, dat als eerste aan de bel trok. ,,Zij reageerden attent en wij kwamen er snel uit. Ik ben er al weer twee jaar en het is een goede en gezellige groep. De klik is er tussen ons. De groep is opgebouwd door Arie Pottuijt waardoor er een goede basis ligt. Vooral met het fanatieke thuispubliek is het lekker spelen in de Ballonhal.”

Door: Peter Lotman, AD/HAAGSCHE/DELFTSE COURANT
Foto: Luc van Leeuwen, Handbalfoto.nl

Advertentie

Join the discussion 7 Comments