Skip to main content

Eredivisie: Aanwinsten voor eerst in nieuwe kleur en Janssen even terug

Tien van de twaalf ploegen in de eredivisie pakken vanavond de draad weer op. Aanwinsten laten zich in een nieuwe kleur zien terwijl het ook voor Edwin Janssen (foto) een bijzonder speelronde is.

Advertentie

In de hoofdstad ontvangt de koploper de hekkensluiter: VOC – E&O. Het heenduel in Emmen werd al een prooi voor de Amsterdammers. Bij VOC zal aanwinst Judith van der Helm voor het eerst op het wedstrijdformulier staan.

Zij ontbreekt in Kwintsheul vaar Quintus de deuren van de hal voor Volendam opendoet. Namens de gasten zal Indy van Zijl haar entree in het oranje-zwart maken. De linkerhoekspeelster is tussentijds overgekomen van SEW.

In Geleen een bijzonder duel voor trainer/coach van VZV Edwin Janssen. Hij keert terug bij de club waar hij de voorgaande vijf seizoenen werkzaam was: V&L. De thuisploeg is na een matige eerste seizoenshelft gebrand op beterschap terwijl VZV het tempo van VOC en HC Groot Venlo probeert bij te houden.

Verder in Wateringen Velo tegen het DSVD van de teruggekeerde Dagmar Oude Voshaar en middenmoter Kwiek dat thuisspeelet tegen PSV. Bij de gasten uit Eindhoven is Anna Lammerts van Bueren aangetrokken. Welke ploeg komt het beste uit de winterstop?

Programma 6 januari:
19:00 VOC – E&O
19:00 Kwiek – PSV
19:00 V&L – VZV
19:00 Velo – DSVD
19:00 Quintus – Volendam

Lees ook: Steijns heeft kampioenspoule nog niet uit haar hoofd gezet

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie