Eredivisie: Hoogvliegers Quintus en VZV spiegelen elkaar

By 13 november 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Terwijl HC Groot Venlo in Europa uitkwam en VOC vrij was, pikten achtervolgers Quintus en VZV afgelopen weekend in de eredivisie twee punten op.

Na één helft in Emmen leek de uitzege voor nummer vier Quintus al binnen (11-16), maar gesteund door het thuispubliek kwam het nog puntloze E&O knap terug. Met één van haar acht zorgde Romy Stadens voor de verrassende tussenstand: 20-20.

In het slot had Quintus toch het meeste over. Namens de gasten uit Kwintsheul maakte Judith van der Helm (foto) in het met 27-32 gewonnen duel liefst twaalf doelpunten.

Ook concurrent in het linkerrijtje VZV legde na de rust basis voor een uitzege. Op bezoek bij PSV gingen beide teams bij 12-15 rusten. In helft twee in Eindhoven toonden de Noord-Hollanders, die zich hebben versterkt met Zoë van Giersbergen, hun klasse: 27-40.

Linkspoot Meike Kruijer en Josien van den Hoek scoorden ieder vijf keer voor VZV. Zo behouden de wit-roden, derde op de ranglijst, een voorsprong van twee punten op belager Quintus.

De 24-25 van Velo viel zaterdagavond na de zoemer waardoor de partij met Kwiek in 24-24 (12-12) eindigde. Nog voor de slotminuut zette Floor Tutert de thuisploeg uit Raalte, gecoacht door Edwin Kippers, op 24-23. De gasten uit Wateringen reageerden snel via cirkelspeler Kirsten van Steenbergen.