Skip to main content

Eredivisie: Kraker in Venlo, Janssen ontvangt vorige club

By 16 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

De eerste eredivisiekraker staat vanavond op de agenda. In Noord-Limburg is HandbaL Venlo – SEW. Terwijl veel noordelijker VZV-coach Edwin Janssen zijn vorige club ontvangt.

Advertentie

De thuisploeg pikte in de midweek punt vijf en zes van het seizoen op. In Kwintsheul poetste HandbaL Venlo een achterstand bij rust (18-16) weg: 28-33.

Ook de bezoekers uit Noord-Holland zijn nog ongeslagen. SEW eindigde in de lente achter VOC en de aanstaande tegenstander op plaats drie op het hoogste niveau van het land. De blauw-witten snakken naar meer en kunnen vanavond in Venlo laten zien hoever ze zijn.

De Amsterdamse titelhouder speelt gelijktijdig in Drenthe. In Emmen treft VOC promovendus E&O. De thuisploeg in groen-wit heeft de eerste twee wedstrijden in de eredivisie verloren.

In ’t Veld een bijzonder treffen voor VZV-coach Edwin Janssen (foto). De Limburger ontvangt in het dorp zijn vorige club: V&L. Bij de bezoekers uit Limburg is Janssen door Harold Nusser opgevolgd. VZV en V&L staan beiden op twee punten.

Programma eredivisie:
19:00 HandbaL Venlo – SEW
19:00 DSVD – Velo
19:00 VZV – V&L
19:00 PSV – Kwiek
19:00 E&O – VOC
21:00 Volendam – Quintus

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie