Eredivisie: Ook HandbaL Venlo, Volendam en Velo winnen

Naast VOC en het stuntende Kwiek hebben ook drie ploegen uit het linkerrijtje afgelopen weekend twee punten gescoord: medekoploper HandbaL Venlo, Volendam en Velo.

In Geleen had HandbaL Venlo zaterdagavond geen moeite met provinciegenoot V&L. Bij 2-8 was de toon in de derby al gezet. Na 10-17 bij rust klonk bij 27-34 het eindsignaal in het voordeel van de landskampioen.

Noah Timmermans
Bij V&L ontbrak Ilyah Belgareh door een knieblessure. De linkspoot van de thuisploeg moet binnenkort onder het mes.

Nummer vier op de ranglijst Volendam kwam met DSVD op bezoek met de schrik vrij. Na 17-12 halverwege zetten de gasten uit Deurningen een inhaalrace in. Het was de teruggekeerde Noah Timmermans die zeven minuten voor tijd namens DSVD de aansluitingstreffer scoorde (25-24).

Spannend slot in ’t Veld
Een mooie draaibal van linkerhoekspeler Nyah Metz gaf Volendam weer wat lucht. Ook was zij de maker van de 27-25. Vlak voor tijd vonden Marilyn Tol (foto) en nogmaals Timmermans voor het laatst het net en zo viel het kwartje van de formatie van Zsigmond Makay op.

Velo heeft de volle buit meegenomen uit ’t Veld: 28-32. Na een spannende partij waarbij thuisploeg VZV terugkwam van een achterstand van vijf goals (17-18) beslisten aanwinsten Maud Schuit en Angelique van Duijvenbode de wedstrijd in het slot in het voordeel van Velo. Peter Lotman van het AD telde in Noord-Holland zeven Velo-goals van cirkelspeler Kirsten van Steenbergen.