Eredivisie: Tachos wint Noord-Brabantse derby, zoveelste zege E&O

Waar BFC en DFS Arnhem gaan uitmaken wie eredivisiekampioen wordt, strijden achtervolgers om een plaats in de top-5 van de competitie. Door een derbyzege blijft Tachos vierde.

De Waalwijkers speelden zaterdagavond de Noord-Brabantse derby met Dynamico. De thuisploeg uit Oss kon mee tot 16-17 halverwege.

In de eerste tien minuten van de tweede helft sloeg Tachos meteen toe (20-25). Tijdens de 27-34 overwinning scoorden Espen Klomp en Max Voermans beiden acht keer voor de ploeg van Frank van Ommen (foto).

E&O heeft twee punten meer dan Tachos en bezet plaats drie. Vooral na de winterstop zijn de Emmenaren op dreef. Tien van de twaalf competitiewedstrijden zetten de groen-witten om in een voltreffer. Gisterenmiddag bleef E&O overeind bij de opleidingsploeg van Volendam: 29-36.

De top-5 van de eredivisie wordt door WHC/Hercules compleet gemaakt. De Hagenezen speelden op visite bij PSV niet groots, maar verlieten wel met twee punten Eindhoven. Peter Lotman zag dat het 27-30 (13-16) voor WHC/Hercules werd en telde zes doelpunten voor linkerhoekspeler Ole Poeth.