Eredivisie telt nog vier degradatiekandidaten

Met nog drie speelrondes te gaan kunnen er nog vier mannenploegen uit de eredivisie degraderen. Na dertig wedstrijden gaat alleen de nummer laatst op de ranglijst eruit.

Dynamico is na een nipte zege op Havas veilig. In Almere werd het door onder meer acht doelpunten van clubtopscorer Chiel van Iperen 27-28 (13-14) voor de gasten uit Oss. Hoofdtrainer van Dynamico Vladan Mijalkovic heeft zijn vertrek naar Houten reeds met de spelersgroep gedeeld.

Punt voor V&L
Havas, EHC, Feyenoord Handbal en hekkensluiter V&L kunnen nog afzakken naar de eredivisie. Laatstgenoemd team staat er het meest slecht voor al hield V&L afgelopen zaterdagavond een punt over aan het thuisduel met nummer acht op de ranglijst E&O: 20-20.

Waar Feyenoord Handbal in eigen huis figurant was in de kampioenswedstrijd van Tachos (28-44), hield EHC de reserves van Bevo op 34-34. Bij rust in Panningen stond het nog 20-18 voor de thuisploeg.

30-34
In de tweede helft boog EHC de achterstand om. Zeven minuten voor tijd scoorde Zijad Dzidic namens de bezoekers uit Den Haag de verrassende 30-34. Door goals van Daan Timmermans (twee), Pim Augustinus en Luuk Santing eindigde de eredivisiewedstrijd alsnog in een gelijkspel.