Eredivisie: Waardevolle winst Quintus, veertien keer Olde Bolhaar

By 11 februari 2024Competities, Eredivisie, Voorpagina

Waardevolle winstpartijen in speelronde negentien van de eredivisie voor Quintus, VZV en Kwiek. Namens laatstgenoemde ploeg scoorde één speelsters liefst veertien keer.

De derby tussen Quintus en Velo is een prooi geworden voor de thuisploeg. Peter Lotman van het AD zag dat het na 15-12 halverwege werd het 28-25 voor de wit-groenen waardoor Quintus nog maar één punt minder heeft dan de buur uit Wateringen.

Bij 21-20 werd het nog heel spannend in Kwintsheul. Daarna liep Quintus weer uit. De 26-21 van Jara Datthijn betekende haar negende. Namens Velo scoorde Angelique van Duijvenbode even vaak.

Door een ruime overwinning op E&O (41-29) blijft VZV derde. Via 21-15 bij rust liep de thuisploeg in helft twee verder bij de Emmenaren vandaan. Meike Kruijer en Anna Buter maakten in ’t Veld ieder zes goals.

Ook Kwiek blijft in de top-5 van de eredivisie. In Noord-Holland rekenden de Overijsselaars, met assistent-bondscoach van Saoudi-Arabië Edwin Kippers op de bank, af met SEW: 25-32 (10-16). Lizz Olde Bolhaar (foto) scoorde op de vloer van SEW liefst veertien keer.