Skip to main content

Europees succes slaat gat in begroting Hurry-Up

By 4 april 2017Voorpagina

Afgelopen weekend schreef JMS/Hurry-Up handbalgeschiedenis in Slowakije. De ploeg van Martin Vlijm bereikte voor het eerst in de geschiedenis de halve finale van de Challenge Cup. Echter lijkt het spelen van die halve finale tegen Sporting Lissabon onder druk te staan.

Advertentie

Dat vertelt waarnemend voorzitter Hendrikus Velzing in het Dagblad van het Noorden. “We hadden maar één ronde in de Europacup begroot, dus we hebben al een tekort. Daar komen de kosten van de twee duels in de halve finale nu bij.’’ In totaal zou de Drentse club zo’n €20.000 tekort komen.

Twintig euro
Bij diverse sponsoren is inmiddels al aangeklopt om het ontbrekende bedrag alsnog bij elkaar te krijgen. Een andere optie zou kunnen zijn dat Hurry-Up beide wedstrijden in Lissabon speelt om de kosten te drukken maar dat heeft duidelijk niet de voorkeur van Velzing: “We zouden in een weekend in Lissabon beide halve finales kunnen spelen. Op vrijdag onze ‘thuiswedstrijd’ en de zondag direct daarna het uitduel. Maar ik doe dat liever niet. Onze supporters lopen dan in Emmen een mooie wedstrijd mis. Wat ook zou kunnen is het verhogen van de entreeprijzen. Ik denk aan kaartjes van vijftien tot twintig euro.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie