Skip to main content

Bij Eynatten zingen ze weer over ‘Holzschuh und Gouda’

De Belgische club HC Eynatten begroet na de zomer twee landgenoten: Mark Leckebusch en Luke Habets. In Duitstalig België zingen ze weer over ‘Holzschuh en Gouda’. 

Advertentie

De 29-jarige Leckebusch keert na een aantal uitstapjes weer terug naar de Belgische eredivisionist. De doelman speelde vijf jaar geleden één seizoen bij de ploeg uit Luik. Daarna volgden twee jaar bij Swift Arnhem en een periode bij Sporting NeLo. “Ik speelde bij Eynatten toen Pim Rietbroek daar coach was. Moest toen vanwege werkomstandigheden overstappen naar Swift”, laat de Limburgse sluitpost weten. “M’n oud-teamgenoten verwelkomden me thuis tijdens de eerste training”.

Ook Habets maakt rentree in het rood
“Ze zijn in de reguliere competitie achter NeLo geëindigd”, vergelijkt Leckebusch z’n oude en nieuwe club. “Ik hoop ze het laatste zetje te kunnen geven, om mee te doen om plek één of twee aankomend seizoen. Het is een goed georganiseerde club, waar ze dit seizoen met de A- en B-jeugd kampioen van België zijn geworden”.

“Ik hoop ze het laatste zetje te kunnen geven”

De transfer van Leckebusch gaat gepaard met de overstap van Luke Habets naar Eynatten. De voormalig speler van onder meer BFC en het kampioen Bocholt komt over van concurrent Houthalen. Ook Habets speelde al eens in het rood van Eynatten.
Door: Stijn Steenhuis
Foto: Anke van de Vost, Sporting NeLoAdvertentie

Join the discussion 5 Comments