Skip to main content

Finalisten LIONS en Sporting Pelt beginnen tegen elkaar

In de eerste ronde van het nieuwe BENE-Leagueseizoen nemen finalisten LIONS en Sporting Pelt het meteen tegen elkaar op.

Advertentie

Beide teams plaatsten zich afgelopen speeljaar voor de Final4. In Den Bosch strandde Sporting Pelt, in het nieuwe jaar onder leiding van Korneel Douven, in de halve finale. LIONS ging door titelhouder Achilles Bocholt te kloppen met de eindzege aan de haal.

In Zuid-Limburg moeten ze verder zonder Pieter Strauven (Achilles Bocholt), Serge Heijnen en Thomas Dekker (beide gestopt). Jelte Hiemstra (Tachos), Jasper Ritzen (KV Sasja, België), Philipp Hempel (Baunatal, Duitsland) en Morris Kippers (Bevo 2) gaan op 3 september tegen Sporting Pelt op voor hun LIONS-debuut.

Ook in het eerste speelweekend: landskampioen Aalsmeer in eigen huis tegen Bevo. Een mooi affiche tijdens de terugkeer van international Jeffrey Boomhouwer in De Bloemhof. Aan de overkant kan de nieuwe trainer/coach van Bevo Richard Curfs meteen zijn borst nat maken.

Debutant Tachos gaat begin september op bezoek bij het HUBO Handbal van Peter Portengen, terwijl ook Hurry-Up naar België moet. De formatie van Joop Fiege opent het BENE-Leagueseizoen tegen de landskampioen van België: Visé. Een week later start voor de Zwartemeerders het Europese avontuur.

Eerste ronde BENE-League:
Volendam – Achilles Bocholt
Aalsmeer – Bevo
LIONS – Sporting Pelt
Visé – Hurry-Up
KTSV Eupen – AtomiX
HUBO Handbal – Tachos

Foto: FotoReza

Advertentie