Foreholte door Borhave opgerold

Borhave maakt einde aan sterke serie Foreholte en blijft ongeslagen.

Promovendus Foreholte heeft na een enigszins moeizame start van de competitie in een ijzersterke tweede periode het periodekampioenschap gemist op basis van doelsaldo. Borhave was dus gewaarschuwd, de Bornse dames hadden zich ingesteld op een zware wedstrijd in Voorhout. Op basis van de uitslag lijkt dat niet het geval, maar de start verliep moeizaam

Eerste helft verliep stug

Het doorgaans veel scorende Foreholte moest vooral bestreden worden op basis van de ijzersterke defensie van de Bornse dames. De verdediging stond ook vandaag weer goed, al moesten de bezoekers een 1-0 achterstand toelaten. Dat was ook de enige keer dat de ploeg uit het Westland op voorsprong kwam, zo bleek achteraf.

De ploegen bleven in het eerste kwart van de wedstrijd dicht bij elkaar. De Twentse dames namen vanaf 2-3 definitief een voorsprong die stokte op maximaal 3 doelpunten verschil. De bezoekers uit Tukkerland waren onnauwkeurig en soms ongelukkig in de afronding.

In het tweede deel van de eerste helft wisten de Borhave dames beter effectiever door de verdediging te komen waardoor er bij rust een 10-15 stand op het scorebord stond.

Borhave in tweede helft nog fanatieker in de dekking en effectief in aanval

Borhave kwam vandaag goed uit de kleedkamers, de dekking zette nog een tandje bij en ook de aanval verliep effectiever. De thuisploeg had daardoor het nakijken, Borhave liep gestaag weg.

Ook het, in het dames wereldkampioenschap regelmatig vertoonde spel met een extra veldspeler voor de doelverdediger, bleek de Voorhoutse dames geen rendement op te leveren. Sterker nog, ook doelvrouw Cynthia Snippert had goed de televisiebeelden van Tess Wester bekeken en wist direct te scoren vanuit het eigen doelgebied. Het wapen van Foreholte bleek contraproductief.

In de laatste fase van de wedstrijd drukte Borhave definitief door en bepaalde de eindstand op 23-35, een goede overwinning en een voortzetting van de ongeslagen reeks en een verdere verbetering van het indrukwekkende doelsaldo

De volgende thuiswedstrijd is op 20 december gepland. Dan is om 13.00 uur het Haagse Hellas de tegenstander, dat is tevens de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Tekst: Borhave