Skip to main content

Fusieproject niet heilig voor uitblinker Meinicke: “Tongeren heeft twee goede doelmannen”

Tijdens de laatste keer Initia Hasselt – Tongeren vertolkte doelman Richard Meinicke een hoofdrol aan de winnende zijde (32-30). Tegenover de Belgische krant HLN heeft de 26-jarige goalie laten op te tekenen niet te weten volgend jaar bij fusieploeg Hubo Handbal onder de lat te staan.

Advertentie

Volgend seizoen fuseren Initia Hasselt en Tongeren. Hubo Hasselt – dat in het groen, zwart en wit gaat spelen – neemt het plekje in de BENE-League in. Afgelopen weekend kwamen beide buren elkaar voor de laatste keer tegen voor ze gaan samenwerken.

Tijdens de 32-30 zege van Initia Hasselt steeg Meinicke boven zichzelf uit. Hij is bezig aan zijn eerste seizoen bij de BENE-Leagueclub. Meinicke is in de zomer overgekomen vanuit Duitsland.

Siraut en Vanhove
“Deze derby winnen was zo belangrijk voor dit jonge Initia. We hadden wel gezonde stress. Iedereen heeft gevochten voor elkaar. We toonden passie en wonnen deze beladen derby verdiend”, aldus uitblinker Meinicke.

Advertentie

“Of ik volgend seizoen zal aantreden voor Hubo Handbal?”, gaat de oud-doelman van onder meer Swift Arnhem en Houten verder. “Tongeren heeft twee goede doelmannen met Kevin Siraut en Arthur Vanhove. Ach, ik ben daar eigenlijk nog niet mee bezig.”

Aan het einde van de rit
Een eerlijk antwoord van Meinicke die in Eindhoven samenwoont met international Robin Schoenaker. De oud-jeugdinternational lijkt niet vast te zitten aan de Belgische club. De vorm van zaterdag zal ook andere teams uit de competitie opvallen. Meinicke besluit: “Dit seizoen sterk presteren is de bedoeling. Aan het einde van de rit zullen we dan wel zien waar we uitkomen.”

Foto: FotoReza

Advertentie