Skip to main content

Gelukkig Hurry-Up geeft laatste plaats over

Hurry-Up heeft door een late gelijkmaker tegen Bevo (30-30) over een week aan een gelijkspel tegen Quintus genoeg om ook na de zomer in de BENE-League uit te komen.

Advertentie

René Jaspers (foto) stelde in Zwartemeer een punt veilig door na een uur vanaf zeven meter de eindstand te bepalen. Even daarvoor zag goalie van Bevo Arjan Versteijnen rood, omdat hij de bal bij 29-30 in de tribune gooide.

Van Grunsven en Van den Beucken
Door het resultaat geeft Hurry-Up, dat tien dagen geleden een puntenstraf op haar bordje kreeg, de laatste plaats in de HandbalNL League over aan Quintus. Volgende week treffen de nummer vijf en zes van de competitie elkaar in Kwintsheul.

In Drenthe startte Bevo sterk (3-9). In het openingskwartier kwam Bram van Grunsven tot een aantal stops. Nick van den Beucken en Kobe Serras maakten samen voor de pauze tien doelpunten. Nog voor het rustsignaal kwam Hurry-Up weer aan de goede kant van de score terecht (16-14).

Degradatie naar eredivisie
Dario Polman en Niels Poot leken Bevo in het slot twee punten te schenken. Brent Riksten en nog later Jaspers met een strafworp zorgden voor feestvreugde in Zwartemeer. Zo heeft Hurry-Up tegen Quintus aan een punt genoeg degradatie naar de eredivisie toch af te wenden.

Lees ook: HandbalNL League krijgt Noord-Hollandse finale

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie