GHV pakt punt van BFC, Geurds redt DFS Arnhem

By 15 januari 2022Competities, Eredivisie, Voorpagina

GHV heeft kampioenskandidaat BFC op een gelijkspel gehouden: 35-35. Verderop in Gelderland wist Thijs Geurds DFS Arnhem in de zoemer te redden.

Bij rust stonden GHV en BFC ook al gelijk (19-19). Een week geleden moesten de gasten uit Beek tegen concurrent Tachos beide punten laten gaan.

Namens middenmoter GHV scoorden Hans van Roessel en Thomas Robben de meeste goals. Het duo maakte tegen BFC ieder zeven doelpunten. Onder de lat in Goirle kwam Patrick Prijs tot liefst vijftien stops.

Ook spanning in Arnhem
DFS Arnhem leek tegen Havas op weg naar een comfortabele winstpartij. Na 17-14 bij rust liep de thuisploeg uit naar 22-16. Door slordigheden in de afronding aan de zijde van DFS Arnhem bleef Havas in leven.

In de slotminuut wist routinier Theo van den Berg namens Havas de bal te stelen. In de break-out tekende hij voor 31-31. Even later gingen de bezoekers uit Almere in de break-out.

Thijs Geurds
Dit keer wist de doelman van DFS Arnhem Nico Hendriks de inzet van Havas wel te keren. Aan de overkant leek de thuisploeg in het lichtblauw te lang nodig te hebben voor de fortuinlijke winnende. Het was rechteropbouwer Thijs Geurds die met een droge knal uit stand DFS Arnhem alsnog redde: 32-31.

De eerste plaats in de eredivisie blijft voor Tachos. De formatie van Hans van Dijk hoefde tegen WHC/Hercules niet in de reserves te tasten: 34-22.