Goede start in play-offs voor Initia Hasselt

By 19 februari 2016Geen categorie

Hubo Initia Hasselt begon aan de play-offs in en tegen HC Visé, hetgeen steevast voor een moeilijke handbalavond zorgt. Een dag eerder openden KV Sasja en Callant Tongeren reeds de Belgische eindronde. Tongeren won overtuigend met 17-30. Reden te meer dus voor Hasselt om de punten mee te nemen uit Visé.

Visé zit in een knap Europees avontuur in de EHF Challenge Cup. De ploeg van Predrag Dosen zit dus in enkele zware weken met wedstrijden tegen Praag. Hasselt maakte gretig gebruik van die vermoeidheid: 1-7 na 7 minuten via onder meer een bedrijvige Buciuman. Halverwege de eerste helft kon Pepels een 4-10 tussenstand op de bordjes zetten. Visé kwam nu in de wedstrijd en hield gelijke tred met de bezoekers (7-12 na 20 minuten) met goals van Danse en Marchal. Hasselt hield nog goed vijf minuten een mooie kloof vast door o.a. Köhlen, maar zag de verdediging ineenzakken in de slotminuten van de eerste helft: 13-16.

Het lukte Köhlen, Robyns en Houbrechts om meteen na de rust terug een kloof van 6 doelpunten te slaan. Meer nog, na twee goals van Jackers liep Initia in de 40ste minuut uit tot 15-22. Visé kon geen vuist meer maken en bleef op achtervolgen aangewezen tot 20-28 en zelfs 20-30 met nog zo’n negen minuten op de klok. De Hasselaren controleerden de wedstrijd verder uit en wonnen al bij al vlot. De eindstand werd vastgelegd door Verhoeven en Danesi op 25-33.

Een goede start in de play-offs voor Initia dat aan de leiding staat met vijf punten. Callant Tongeren volgt met vier eenheden. Zaterdag spelen Olse Merksem en Achilles Bocholt de laatste wedstrijd van de eerste speeldag in de play-offs. Volgende zaterdag trekt Hubo Initia Hasselt naar Olse Merksem voor de tweede speeldag in de play-offs.

HC Visé: Gourgoumis, Lupica, Gava 1, Glesner 4, Van Looy 1, Eubelen 1, Geradon 2, Danesi 3, Danse 3, Flajs 1, Vancosen 2, Marchal 5, Popivoda 2, Cutaia

Hubo Initia Hasselt: Jelle Vonckx (d), Brecht Vanbrabant (d), Tim Houbrechts 1, Simon Ooms 3, Xander Jackers 5, Kai Verhoeven 5, Tom Robyns 5, Bram Van der Goten, Bart Köhlen 4, Eligio Pepels 4, Mattias Van Criekinge 1, Andrei Buciuman 5, Jente Haesevoets

Scheidsrechters: Steenwinckels – Steenwinckels

Tekst: Hubo Initia Hasselt